"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κοίτα ποιος μιλάει! #Σοφία Γραμμόζη

Απόσπασμα από email που λάβαμε από την κα Γραμμόζη:

Είδα το site και ενθουσιάστηκα. Είναι καταπληκτικό! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να συνεχίσετε με το ίδιο κέφι. Σε πείσμα των καιρών να μην αφήσουμε το χαμόγελο να χαθεί από τα πρόσωπα των παιδιών. Χάρηκα που σας γνώρισα. Θερμά συγχαρητήρια!!
Αν σε κάτι μπορώ να φανώ χρήσιμη, είμαι στη διάθεσή σας. 

 *  *  *


Η Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καλλιθέας, της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς , της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και της O.M.E.P. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής ) στο Παράρτημα Ιωαννίνων. Γράφει για παιδιά. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Δείκτες Εκπαίδευσης που εκδίδει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ιωαννίνων. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Το Ονειρόπαιδο», εικονογράφηση Γιώργου Ρίζου, εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ». Το 2010 το Βιβλίο της «Η χάντρα η ασημένια η χρυσομαλαματένια», εικονογράφηση Χρήστου Δήμου, Εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ» (Έπαινος παραμυθιού της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς). Το 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια» από τις εκδόσεις «ΠΑΡΡΗΣΙΑ». Τον Ιανουάριο του 2013 βραβεύεται με το Γ΄Βραβείο παραμυθιού στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το παραμύθι της «Η Μελένια και η Νεράιδα της αγάπης». Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα για παιδιά «Το σεντούκι της καρδιάς» από τις εκδόσεις «ΠΑΡΡΗΣΙΑ». Συμμετέχει στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο του 2010 της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με τίτλο: «Ο δρόμος εκείνος…», του 2011 με τίτλο: «Mια παλιά φωτογραφία», εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ», του 2012 με τίτλο: «Και ξαφνικά…όλα γύρισαν ανάποδα» εκδόσεις «ΛΙΒΑΝΗ» και του 2013 «Οι τοίχοι των δρόμων είναι ζωντανοί…» εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ. Επίσης συμμετέχει στο Πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ: «Επισκέψεις συγγραφέων και εικονογράφων σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου