"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Παιδικά βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα


…γιατί όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από ρίζες και φτερά!

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο προσφέρουν δωρεάν, μέσα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, στο www.kaleidoscope.gr. τα πρώτα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Για το σκοπό αυτό οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάστηκαν με τον Νίκο Γαλάνη, δάσκαλο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, και την εξειδικευμένη διερμηνέα, Φλώρα Σαββαλίδου.

Ειδικότερα, η σειρά των παραμυθιών από τις εκδόσεις κάνει πράξη την πεποίθηση ότι ένα πολιτισμικό προϊόν πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους και ως εκ τούτου και τα κωφά παιδιά δεν πρέπει να αποτελούν εξαίρεση.  Επιπλέον, η συγκεκριμένη σειρά προσφέρει τη δυνατότητα στα κωφά παιδιά να χρησιμοποιούν αυτόνομα το υλικό αυτό, χωρίς την υποχρεωτική υποστήριξη από ενήλικα.

Η μετάφραση/ερμηνεία των παραμυθιών αυτών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα όχι μόνο σέβεται τη φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών, αλλά και ευαισθητοποιεί τα ακούοντα παιδιά και τις οικογένειές τους σε σχέση με τους κωφούς συμπολίτες μας.

Τα 4 παιδικά βιβλία που είναι διαθέσιμα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν (μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων στο www.kaleidoscope.gr. είναι τα εξής:

(1)    Η Μαίρη Πινέζα (Ευ. Τρέσσου – Σ. Μητακίδου) - Δείτε το demo



(2) Καλωσήρθες, Καρακάξα (Κ. Μάγος) - Δείτε το demo



(3) Πού πας, χελωνάκι; (Κ. Καστρησίου) - Δείτε το demo



(4) Η γάτα κουμπάρα (Ευ. Τρέσσου – Σ. Μητακίδου) - Δείτε το demo


Πηγή: parentbook.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου