"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το καπλάνι της βιτρίνας

Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δυο κοριτσάκια που ζουν το 1936 σ'ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους τούς διηγείται, αντί για παραμύθια, μύθους και θρύλους για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδερφος του ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με την ιστορία ενός τίγρη-το καπλάνι, όπως το λένε στο νησί- που βρίσκεται βαλσαμωμένο μέσα σε μια βιτρίνα στη μεγάλη σάλα του σπιτιού τους. Λίγο λίγο μπλέκονται στο παιχνίδι του καπλανιού της βιτρίνας μικροί και μεγάλοι ύστερα από κάτι που συνέβηκε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, στις αρχές του Αυγούστου. 
Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σημείωση: Το "καπλάνι της βιτρίνας" μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη -σε μία μίνι τηλεοπτική σειρά- από την ΕΡΤ, το 1990 (τα γυρίσματα έγιναν στη Σκόπελο). Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε online και τα δέκα επεισόδια της σειράς, από το Αρχείο της ΕΡΤ (Ταινιοθήκη Τηλεόρασης): Επεισόδιο 1, Επεισόδιο 2, Επεισόδιο 3, Επεισόδιο 4, Επεισόδιο 5, Επεισόδιο 6, Επεισόδιο 7, Επεισόδιο 8, Επεισόδιο 9, Επεισόδιο 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου