"Πιστεύουμε ότι η εποχή του βιβλίου δεν έχει περάσει, αλλά ξεκινάει τώρα από την αρχή με ένα τρόπο δυναμικό, δημιουργικό και δραστήριο."

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Παραμύθι χωρίς όνομα

"Κάποτε σε ένα βασίλειο, ο βασιλιάς πέθανε και έτσι το θρόνο ανέλαβε ο γιός του, ο οποίος δεν ήταν και πολύ πρόθυμος να ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Έτσι παραμελεί τη χώρα του η οποία ρημάζει. Ο γιος του όμως, το βασιλόπουλο, με τη βοήθεια της αδερφής του, μιας φτωχής γριούλας, της Φρόνησης, και της κόρης της Γνώσης τα δεδομένα θα αλλάξουν και έτσι το βασίλειο και η περιοχή θα ξαναβρούν τους παλιούς τους ρυθμούς και την παλιά τους ζωντάνια, με βασικότερο στόχο ότι ο βασιλιάς πρέπει να μάθει να υπηρετεί το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον."
Συγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα




Σημείωση: Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα δραματοποιήθηκε σε ομότιτλο θεατρικό έργο κατά πολύ ικανοποιητικό τρόπο από τον θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη το έτος 1959. Το έργο αυτό πρωτοπαίχθηκε, μετά από επιλογή του Καμπανέλλη, από τον θίασο «Νέο Θέατρο» των Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου τον χειμώνα 1959-1960.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου